Let op! U heeft nog geen auto geselecteerd, selecteer een auto
Zoek op kenteken
Of kies handmatig uw voertuig

Oliepomp

293 product(en)

Oliepomp nodig van goede kwaliteit?

Bestel oliepomp voor uw auto tot 59% goedkoper

Als u handig bent kunt u de oliepomp van uw auto zelf vervangen. We waarschuwen u, want het is een uitgebreide operatie. Maar daarmee bespaart u wel een hele hoop geld! U kunt natuurlijk een goedkope oliepomp bij ons kopen voor uw auto en laten monteren door uw garage.
 

Wat is een oliepomp?

Een oliepomp bestaat uit twee delen:

Tandwielpomp van het sikkeltype
Deze zuigt de stookolie op en verhoogt de druk in de sproeiers tot 15 bar maximum. Meestal wordt een tandwielpomp van het sikkeltype gebruikt. Dit type pomp is een eenvoudige en daardoor goedkope pomp die bestaat uit één of meerdere paren ingrijpende tandwielen met zeer geringe speling tussen de tandwielen en het pomphuis. Tandwielpompen worden wegens hun eenvoud, stabiliteit en lage prijs veel gebruikt in stookoliebranders. De gebruikte pomp heeft boven de enkelvoudige uitvoering (zonder het "eilandje" en de bewegende buitenring) het voordeel dat het debiet gelijkmatiger is.

Drukregelaar
Om het vermogen van de brander in te stellen moet men het debiet van de pomp kunnen regelen. Dit gebeurt door een overdrukventiel. Wanneer de druk bereikt wordt (meestal 10 à 11 bar) gaat dit ventiel open en keert de overtollige stookolie via een bypass terug naar de stookolietank of pompaanzuiging
Voor een fractie van de prijs is uw auto dan weer in optimale staat. Uw auto werkt weer als nieuw!
 

Oliepomp snel in huis

In plaats van afhankelijk te zijn van een dure merkdealer of automonteur bespaart u op uurloon en materiaal. Het onderhouden van uw auto wordt er bijna leuk van met dit soort kortingen. My-Parts levert oliepomp, maar ook andere onderdelen die u nodig heeft om uw auto te repareren. Een oliepomp heeft u soms al de volgende werkdag in huis als u voor 16.00 uur bestelt. Bij elk onderdeel staat de verwachte verzendtijd vermeld, waardoor u precies weet waar u aan toe bent. We leveren de meeste oliepompen binnen 1 werkdag. Daarnaast zijn er ook steeds meer garages waar u terecht kunt met zelf gekochte auto-onderdelen.
 

Oliepomp en nog miljoenen andere auto-onderdelen op voorraad!

My-Parts is met miljoenen auto-onderdelen een van de grotere auto-onderdelen webshop van Benelux (Nederland en België). Ook voor uw auto leveren we alle onderdelen tegen superscherpe groothandelsprijzen. Voer uw kenteken of origineel (oem) nummer in om de onderdelen voor uw auto te vinden.